fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 6
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31
office@dreamtravel.bg

На юг от Малдивите и Сейшелите


дата: 14-08-2018

Остров Мавриций – един от островите в Индийски океан, далеч на Юг от Малдивите и Сейшелите.

Релефът му е екзотичен, произходът – вулканичен. Южната част на острова е планинска, северната е огромна крайморска низина, преминаваща в разкошно крайбрежие с палми и лагуни.

Запазени коралови рифове го ограждат и го превръщат в мечтата на гмуркачи и леководолази, които все повече проявяват интерес към почивки на Мавриций.

Островът е на около 2400 км от югоизточния бряг на Африка. Площта му е 1,865 ква км, а бреговата ивица е повече от 330 kм. В най широката си част е 45km, а най-дългата - 65km.

Защо да изберете почивка на Мавриций?

Островът е спечелил репутацията на топ дестинация за почивка. Само малка част от туристите знаят, че Мавриций е една от водещите места в света, поради голямото разнообразие от дейности, съотнесено към размера му.

Ако сте избрали да пътувате за почивка на остров Мавриций, то бъдете убедени, че сред всички 200 вида дейности, атракции и интересни места, ще намерите това, което съответства на вашите интереси.

Традиции и музеи, паркове и резервати, екстремни спортове, круизи, и какво ли не още. Островът се намира в южното полукълбо. Сезоните са такива в обратен ред на нашите.

Лятото, от ноември до април, е влажно и горещо. Температурите варират средно между 26 ° C и 32 ° C. Има силни, но краткотрайни валежи.

Зимният сезон е от юни до септември. За разлика от това, което ние очакваме, там е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО приятно. Температурите се люлеят от 20 ° C до 26 ° C. През нощта става доста хладно, особено на централното плато. В този конкретен район, на височина 600 m, температурите винаги са под нормалните 3 до 5 ° C.

Мавриций - на юг от Малдивите и Сейшелите
Мавриций - на юг от Малдивите и Сейшелите
Мавриций - на юг от Малдивите и Сейшелите



Since 2003 Copyrights KAK Web Development