fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 6
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31
office@dreamtravel.bg

Мексико има 34 обекта от световното наследство, защитени от ЮНЕСКО.


дата: 23-10-2018

Има стотици примери, които правят тази латино страна не само интересна, но също така и изключително важна за цялостната история на човечеството. Ако планирате екскурзия до Мексико, е хубаво да знаете че:

Гуанахуато е град в централната част на Мексико

В Мексико има 34 обекта от световното културно наследство, защитени от ЮНЕСКО.

Списъкът включва историческите центрове на градове като Мексико Сити, Пуебла и Гуанахуато; десетки древни руини, разпръснати по цялата територия на страната; полетата с агаве* при град Текила, щата Халиско, както и биосферният резерват „Ел Вискаино“ в Бая Калифорния, където се развъждат някои видове китове, морски костенурки, тюлени. Поне няколко от тези места трябва да влязат в плана ви за почивка в Мексико.

Пуебла е град, югоизточно от Мексико сити. Известен е с богата кулинарна история, колониална архитектура и цветна керамика. Пъстрите плочки Talavera, които красят фасадите на много сгради са местн производство. Катедралата на Пуебла датира от времето на Ренесанса. От нейната висока камбанария се разкрива невероятна гледка към централния площад Zócalo. Музеят Amparo представя изключителни екземпляри от предколониалния период и испанското нашествие.

Гуанахуато е град в централната част на Мексико

Гуанахуато е град в централната част на Мексико
Гуанахуато е град в централната част на Мексико. Известен е със сребърните мини и колониална архитектура. Разходете се из тесните улички и алеи, тунели и проходи, от типа Callejón del Beso (Алея на целувката).  Наричат се така, защото балконите са толкова близо, че двойките можели да се достигат за целувка над самата уличка. Alhóndiga de Granaditas е музеят на местното изкуство и история, разположен в предишни зърнени складове.

Гуанахуато е град в централната част на Мексико

*вид кактус, от който се прави алкохолната напитка текила

Since 2003 Copyrights KAK Web Development