fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 6
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31
office@dreamtravel.bg

Мексико - дом на едно от чудесата са света


дата: 25-10-2018

Страната е дом на едно от чудесата на света

Въпреки че съществуват различни списъци на „Седемте чудеса на Света“, древният град на маите Чичен Ица („Кладенецът на племето ица“) на поуостров Юкатан, със сигурност е едно от тях. Това е бил културен, политически и религиозен център на маите, още преди идването на Христофор Колумб в края на XV век.

екзотични почивки на най-високо ниво

Една от основните забележителности, които трябва да посетите при своята екскурзия до Мексико и Чичен Ица, е голямата четиристъпална пирамида. Всяка от страните на високата 30 метра пирамида е дълга 55 метра и има по 365 стъпала, символизиращи броя на дните от годината. Храмът е служил за пренасяне в жертва на пленени вражески воини. Мястото е популярно и с това, че в деня на зимното слънцестоене на стъпалата на пирамидата се появява сянка на змия. 


Мексико екзотични почивки на най-високо ниво

Мексико предлага екзотични почивки на най-високо ниво

Освен исторически и културно, Мексико е страна, богата на луксозни курорти, които ще задоволят всеки вкус и желания. Плажове, море, забавления за деца и възрастни, вкусна храна, различни спортове, СПА процедури, богат нощен живот – почивки в Мексико има за всички!

Почивка в Мексико

Текила

Since 2003 Copyrights KAK Web Development