fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 6
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31
office@dreamtravel.bg

Мексико – една почивка не стига


дата: 08-08-2018

Когато стане дума за място за екзотични почивки, Мексико може да се причисли към категория „all-inclusive”. Почитателите на плажа и морските удоволствия, ще останат повече от доволни – плаж, чиста вода, гмуркане. От друга страна, може да се впуснете в пътешествия във вътрешността на страната, където ви чакат богата история и култура. А колоритните местни фестивали и вкусна храна, няма как да оставят безразличен всеки, избрал почивка в Мексико.
 
МексикоСтраната е заобиколена от повече от 450 плажа, всеки със свой характерен облик. Освен златен пясък и красиви тропически гледки, има места, където може да се гмуркате или да излезете с лодка за наблюдение на делфини и китове. Любителите на морската фауна не трябва да пропускат Калифорнийския залив, познат още като Морето на Кортес. Жак Кусто някога нарекъл това място „Световния аквариум“, защото там живеят почти 40% от всички морски бозайници на Земята.
 
Всяка почивка на Карибите, свързваме също така с вкусна храна и фестивали с много традиционна музика и танци. Мексико не прави изключение от правилото. Освен познатите вкусове като гуакамоле, такос или чилакилес, които ще намерим във всеки един курорт или голям град, на специални кулинарни преживявания може да се насладим в различни райони на страната. В Табаско, например, местните хора вярват, че какаото е дар от боговете и ще ви покажат как то се превръща в шоколад.
 
С богатата си история и множество паметници на културата, Мексико ще задоволи и най-взискателния пътешественик. От най-древни пещерни рисунки, антични останки до модерни супер-градове като столицата Мексико сити, където и да изберете да отидете в тази страна, каквото и да видите, скоро ще разберете, че веднъж няма да е достатъчно!
 
Мексико
Мексико Мексико Мексико

Since 2003 Copyrights KAK Web Development