fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 23
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31
               +359 56  825 249      
office@dreamtravel.bg
Шри Ланка Класик - класическа обиколка и почивка
1779 €


Шри Ланка Класик - класическа обиколка и почивка
Шри Ланка Класик - класическа обиколка и почивка
Шри Ланка Класик - класическа обиколка и почивка
Шри Ланка Класик - класическа обиколка и почивка
Шри Ланка Класик - класическа обиколка и почивка
Шри Ланка Класик - класическа обиколка и почивка

Транспорт: Самолет
Продължителност: 9 нощувки (крайна цена с включени летищни такси)


Програма:

Ден 1
"Сияйна красива земя", така се превежда наименованието на острова на скъпоценните камъни в Индийския океан. На тази 10-дневна екскурзия ще опознаете Шри Ланка по класически начин. Наред с историческите храмове тук Ви очакват множество свидетелства за културното минало и настояще. 
 20:40 ч. полет София - Доха.

Ден 2
01:20 ч. Кацане на летище Доха.
02:15 ч. - 09:35 ч. Полет Доха- Коломбо. Посрещане и отпътуване за столицата Коломбо( около 1 час пътуване). Обиколен тур на Коломбо.
Вчерта трансфер до хотел Pegasus Reef Hotel 4*(Wattala) или подобен, около 30 мин.трансфер. Вечеря в хотела.

Ден 3
Colombo - Anuradhapura - Giritale 
Пътуване до Anuradhapura - първата столица на Шри Ланка, в миналото процъфтяващ търговски град, както и свещен град за будистите. Преоткрит през 19.век и обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство, за Анурадхапура се твърди, че е бил най-големият монашески град на стария свят. Столица на 113 крале и място за поклонение на будистите, тук се намират най-големите паметници, дворци и манастири на Шри Ланка. Продължаване на пътуването до Giritale. Настаняване в хотел Paradise Resort 4* или подобен. Вечеря в хотела.

Ден 4
Giritale- Sigiriya - Polonnaruwa - Giritale
Преди обяд разглеждане на крепостта Sigiriya - кулминацията на всяко пътуване до Шри Ланка. Представлява кралски палат върху огромна гранитна скала. Крепостта е обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. "Лъвската скала" е изключително красива цитадела, която се издига на 200 м. над джунглата. Скалата се намирала в най-вътрешната част на укрепения град. Ров, насип и обширни градини, включително прочутите водни градини, ограждали основата на скалата Сигирия. Обиколката продължава с разглеждане на световноизвестните фрески "Божествени девойки", закътани сред скалата, до които се стига по извити стълби. Фреските са нарисувани с естествени багрила върху мазилка. След обяд посещение на старопрестолния град Polonnaruwa и разглеждане на втората столица на Шри Ланка, която днес също е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разходка сред руините на царския дворец, където Ви посрещат четири великолепни статуи на Буда, в неговите традиционни три пози - "Изправения", "Седящия" и "Полегналия" Буда. Разглеждане на залата за ауденции, Лотосовите бани, статуята на цар Паракрамабаху. Връщане в хотел Pаradise Resort 4*. Вечеря в хотела. 

Ден 5
Giritale - Dambulla -Matale- Kandy
Пътуване до Kandy - един от най- красивите царски градове. Канди е последната столица на царете на Шри Ланка и е в листата на ЮНЕСКО. Градът първоначално се е наричал Сенкадагала на името на отшелника Сенкада, който живеел на това място. Местните синхали наричат Канди "Махануара", което означава "Великият град". Името "Канди" произлиза от думата "Канда", което значи планина. По пътя посещение на пещерите Dambulla. Това са най-впечатляващите пещерни храмове в Шри Ланка. Комплексът се състои от пет пещери и повече от 2000 кв.м. рисувани стени и тавани. Това е и най-големия район с рисунки в света. Съдържа повече от 150 образа на Буда, като най-голямата е колосалната фигура на Буда, издялана от скала и висока цели 14 метра. Разглеждане и на градината за подправки край Matale, където могат да се видят различните видове подправки, с които страната е известна, както и начина на отглеждането им. Следобяд посещение на главната атракция на Kandy - Храмът на зъба на Буда (място за религиозни поклонения, където се предполага, че се пази един от зъбите на Буда). Легендите разказват, че този зъб бил тайно пренесен тук в косите на една принцеса, която успяла да го грабне от горящата клада с тленните останки на религиозния водач. Настаняване в хотел Randholee Resort 4* или подобен.

Ден 6
Kandy - Pinnawela - Peradeniya- Kandy
Сутринта раходка до сиропиталището за слонове в Pinnawela. Центърът за отглеждане на слонове Пинауела е основан през 1975 г., където първоначално са оставени за отглеждане 7 слона - сираци. Днес някои от тези сираци се радват на своите внуци, родени в същия център. С помощта на местни и чужди специалисти, Пинауела започва да развива научно подкрепена програма за откриване и отглеждане на самотни слонове. Следобяд обиколка на град Kandy, включваща посещение на прочутата ботаническа градина, която се причислява към най- красивите в света. Вечерта посещение на танцово представление. Връщане в хотел Randholee Resort 4*. Вечеря в хотела.

Ден 7

Kandy - Nuwara Eliya
Пътуване нагоре към планината, към Nuwara Eliya. По пътя посещение на фабрика за чай, където се прави най-добрия чай в света. Тук може да се проследи целия процес на правене и пакетиране на чая. Дегустация на чист Цейлонски чай. Продължаване към Нуара Елия. Заради прохладния си климат и живописно разположение, градчето е най-популярния планински курорт в Шри Ланка. Най-високата планина в страната се намира именно тук - Пидуруталагала 2526 м. Настаняване в хотел Glenfall reach Boutique Hotel 4* или подобен. Вечеря в хотела.


Ден 8
Nuwara Eliya - Yala Nationalpark
Пътуване до Yala Nationalpark. Очаква Ви сафари, по време на което ще можете да се възхитите на впечатляващ животински свят. Настаняване в хотел Jetwing Yala 4*+ или подобен. Вечеря в хотела.

Ден 9

Закуска в хотела. Пътуване към крайбрежието на Шри Ланка. По пътя разглеждане на града Galle. Форт Гале е добавен към Списъка с културно и историческото богатство на ЮНЕСКО заради внушителната си изсторическа и културна стойност. Това е една от най-добре запазените колониални крепосри в страната. Първоначално е построена от португалците , а по-късно през 17 век е модифицирана от холандците. Намира се на южния бряг на Шри Ланка в град Гале. 400 години след създаването си, тя продължава да изглежда в перфектно състояние и почти като нова, благодарение на реконструкцията, направена от Археологическия департамент на Шри Ланка.
Трансфер до хотел Eden Resort& Spa 4*+ по крайбрежието( Берувела). Вечеря в хотела.


Ден 10

Закуска в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря в хотела.


Ден 11
Закуска в хотела. Свободно време за плаж. Вечерта трансфер до летището.

Ден 12
03:25 ч. -05:40 ч. Полет Коломбо-Доха.
06:50 ч. -12:00 ч. Полет Доха- София.


Цена на човек: 1779 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София -  Коломбо - София
- летищни такси
- 8-дневен индивидуален тур, както е описан в програмата, всички входове са включени в цената: шофьор-водач по време на тура на английски език;
- 7 нощувки със закуски и вечери в 4* хотели; транспорт с климатизирано превозно средство;
- 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Eden Resort& Spa 4*+ по крайбрежието (Beruwela)
- Всички трансфери летище-хотел-летище
- Мед. застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Виза за Шри Ланка- 35 usd/човек( заплаща се и се изготвя на летището в Коломбо)
Цена на човек: 1779 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София -  Коломбо - София
- летищни такси
- 8-дневен индивидуален тур, както е описан в програмата, всички входове са включени в цената: шофьор-водач по време на тура на английски език;
- 7 нощувки със закуски и вечери в 4* хотели; транспорт с климатизирано превозно средство;
- 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Eden Resort& Spa 4*+ по крайбрежието (Beruwela)
- Всички трансфери летище-хотел-летище
- Мед. застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Виза за Шри Ланка- 35 usd/човек( заплаща се и се изготвя на летището в Коломбо)

Горепосочените цени са в ЕВРО и се заплащат в левовата им равностойност по курс Евро/Лева 1.96.
Обадете се сега и направете запитване за допълнителна информация на телефон: +359 884 00 32 32.

  • Цените са калкулирани за дата с най-ниска ​цена за хотелско настаняване​ и най-ниска тарифа на самолетните билети. Дрийм Травъл не носи отговорност при промяна на цени и полети на авиокомпанията и туроператорите.
  • Офертата не е обвързана с набиране на минимален брой участници. Почивката се предлага за индивидуални туристи. Цената може да се калкулира и за различен брой нощувки.
  • Плащанията се извършват в български лева по банков път или в офиса на туристическата агенция. Началната сума и остатъка се определя в зависимост от изполвания туроператор и авиокомпанията-превозвач.
  • За пътуването туристите трябва да имат валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на заминаване). В зависимост от дестинацията, при изготвяне на всяка индивидуална оферта, Ви информираме и за конкретния визов режим на съответната държава, както и за изискването за задължителна имунизация и ваксинация, ако се налага такава.
  • Дрийм Травъл Ви препоръчва предварително сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" при всяка Ваша резервация, в случай на възникване на непредвидени обстоятелства и невъзможност за ползване на заявените от Вас услуги.
  • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" е калкулирана с покритие 10 000 евро със застрахователна компания Групама.
  • Застраховката "Отговорност на туроператора" е с застрахователна компания ERV / Групама / Армеец, в зависимост от избрания туроператор, с който се осъщестявава пътуването.
За повече информация +359 884 00 32 32


Върни се в началото Върни се в началото

Препоръчани Хотели към програмата

The Eden Resort& Spa 4*+
The Eden Resort& Spa 4*+
Beruwela, Шри Ланка

1779 € ОФЕРТА

Направи запитванеШри Ланка: Шри Ланка, позната на повечето хора като остров Цейлон е един екзотичен остров, разположен в Южна Азия на 30км. от Индия.

Наричана още "Перлата на Индийският океан", тя е дом на около 20 млн. души и предпочитана туристическа дестинация. Столицата и е Коломбо. Страната е разделена на 9 провинции, а основната религия е будизъм.

Население предимно синхали и тамили, с основен език синхалски, тамилски и в повечето туристически курорти – английски. Богата на различни туристически атракции, Шри Ланка е посещавана от множество туристи ежегодно. Те могат да се насладят на невероятни природни пейзажи. Гъстите дъждовни гори по планинските местности в югозападната част на острова са убежище на голямо разнообразие от животински видове.

Шри Ланка е известна по цял свят с подправките, цейлонския чай и каучука си. Това са и трите основни продукта, които страната изнася.
Since 2003 Copyrights KAK Web Development