fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 23
Телефони:  +359 884 00 32 32; 
                   + 359 884 91 43 31
                      +359 56  825 249      
office@dreamtravel.bg
Мароко - Имперските столици и пустинята Сахара
699 €


Мароко - Имперските столици и пустинята Сахара
Мароко - Имперските столици и пустинята Сахара
Мароко - Имперските столици и пустинята Сахара
Мароко - Имперските столици и пустинята Сахара
Мароко - Имперските столици и пустинята Сахара
Мароко - Имперските столици и пустинята Сахара

Транспорт: Самолет
Продължителност: (7 нощувки) крайна цена с включени летищни такси

Мароко - Имперските столици и пустинята Сахара
Дати на тръгване:

Дата на тръгване: 01/10/2021
Цена: от 699 €
Дата на тръгване: 08/10/2021
Цена: от 699 €
Дата на тръгване: 15/10/2021
Цена: от 699 €Програма:

Ден 1
Среща на летище София за директен чартърен полет до Мароко. Кацане на летището в Маракеш. Продължителност на трансфер до хотела – около 20 минути. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска.
 Tур на Маракеш включващ: джамията Кутубия - отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за допълнителни екскурзии:
 Посещение на градините Мажорел: тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, "импресионистична градина", "катедрала от форми и цветове". Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш.
 Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Вечеря. Нощувка

Ден 3
Закуска. Освобождаване на хотела. След закуска напускане на хотела и потегляне към Уарзазат през каньона на река Тичка и високите Атласи. - Спиране в Бен Хаду, село известно с архитектурата си, която е типично берберска - един от най-добре запазените укрепени берберски крепости в цяло Южно Мароко, обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Лабиринт от колоритни улички и живописни пасажи се преплитат между крехките кални къщи и създават неповторима атмосфера.Тук в Atlas Studio са заснети части от филми любими на милиони хора, като: „Мумията“, „Гладиатор“, „Принцът на Персия“ и още, и още... Време за снимки. Отпътуване за Уарзазат - малък марокански град, един карамелен оазис под ярко синьото африканско небе. До него ще стигнем по „Пътя на 1000-та казби”, осеян с още от тези красиви укрепления, които можем да определим като берберски замъци, направени от кирпич. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Освобождаване на хотела. - Уарзазат - Разположен в Атласките планини, Уарзазат е известен със своите килими "Ouazguita" с геометричен дизайн и червено-оранжеви шарки на черен фон. Ще се насладим на удивително запазения Ксар с укрепени къщи Ait-Benhadd, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. - Отпътуване за каньона на Река Тодра и град Танхир. Пътят преминава през оазиса “Ел Джорф“. Проломът е издълбан от двете реки Тодра и Даде и става най-впечатляващ край Тинерхир, където в продължение на 600 метра, стените на каньона са на разстояние 10 метра една от друга, като се извисяват на 160 метра височина и сменят цветовете си с напредването на деня, според легендата... - Възможност за полуднева допълнителна екскурзия в дюните Мерзуги. Ще стигнем до градчето Мерзуга, на 50 километра от алжирската граница, с джипове, по пътя на ралито Париж-Дакар,за да попаднем в плен на мистериозния изоставен свят сред безкрайните пясъчни дюни-Шеби, където живеят берберски племена. Ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния изгрев в пустинята. Отпътуване за Ерфуд- наречен още „Портата на пустинята“. В древни времена малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Освобождаване на хотела. - Потегляне към пустинята Сахара през средните Атласи. - Кратка почивка и продължаване за Азру и Миделт. Старото берберско селище Азру е разположено на вулканичен скален хребет, откъдето идва и името му, „зру“-скала. Селцето омагьосва с чист въздух, зеленина и най-красивата кедрова гора на Мароко наоколо. Пътя минава през долината на река Зиз. Великата пустиня започва да преобразува пейзажите обръщайки всичко в пясък. Свободно време за обяд. - Спирка в Ифран- европейсия ски курорт на Мароко - град, който не прилича на никой друг в страната. Той се намира на 1664 метра и с къщите си с червени покриви, цветни лехи, езерни паркове и заснежени върхове,често е наричан "Мароканската Швейцария". Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 6
Закуска. - Разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. - Отпътуване за древноримския град Волубилис / ЮНЕСКО /, сгушен в подножието на планината Зерхун и заобиколен от маслинови горички. Ще видим какъв е бил животът на богатите римляни, обитавали Волубилис сред грижливо съхранените руини на жилища с цветни и изящни мозайки, базиликата, термите, арката на Калакала, Капитолийския храм, запазени и до днес на мястото, на което са открити. ВАЖНО: входна такса за руините на Волубилис– 8 евро на човек. - Отпътуване към приказния Мекнес/ ЮНЕСКО /, създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил - Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии. Връщане във Фес. Вечеря. Свободно време.Нощувка.

Ден 7
Закуска. Освобождаване на хотела. - Отпътуване за Шефшауен- синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. По-интересно е, че вскичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон. Отпътуване за Танжер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Освобождаване на хотела. - Панорамна обиколка на Танжер- Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледка към два свята. Свободно време. Трансфер до летището за директен чартърен полет в направление Танжер- София. Продължителност на трансфер – около 30 минути.


РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2021

Цена на човек за самолетна почивка:

Дати Цена на човек в двойна стая   Единична  стая  Трети възрастен на доп.легло Дете 2-12 г.     
ЕСЕН 2021        
01- 08 октомври 699 евро 817 евро 699 евро 679 евро
08-15 октомври 699 евро 817 евро 699 евро 679 евро
15-22 октомври 699 евро 817 евро 699 евро 679 евро


Разположен в северозападния край на африканския континент, Мароко е земя на мюсюлманската традиция.
Страната изглежда прекъсната между мита и реалността: легендарните градове Тангер, Казабланка и Маракеш предизвикват аромати на подправки и загадъчна атмосфера.
Мароко е идеалната отправна точка за посещение в Африка. Тя е лесно достъпна от Европа и е приветлива и стимулираща земя- на откритите пазари, разпръснати навсякъде, са натрупани килими, дървени занаяти и бижута.
Основният продукт на страната (след хашиш) е кожата, която се смята за най-меката в света.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Маракеш / Танжер – София или София – Танжер / Маракеш – София;
- Летищни такси; Трансфер летище – хотел – летище;
- Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.
- 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в Blue Sea le Printemps 4* или подобен;
- 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в Golden Tulip Tghat 4* или подобен;
- 1 нощувки със закуски и вечери в Танжер в Andalucia 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в Hotel Ouarzazate le Riad 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Ерфуд в Hotel le Riad Erfoud 4* или подобен;
- Посещение и разглеждане на Танжер;
- Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
- Посещение и разглеждане на Ерфуд;
- Посещение и обиколка на Уарзазат и Бен-Хаду - спирка за снимки;
- Посещение на Тинхир и каньона на р. Тодра;
- Посещение и обиколка на Моула Идрис-Зерхун;
- Обиколка на Фес; Обиколка на Волубилис;
- Посещение и обиколка на Мекнес;
- Посещение и обиколка на Маракеш;

ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
- Представител на туроператора с български език.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА;
- препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание: PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
- PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
- Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
- Входна такса за Дворецът Бахия в Маракеш – 8 евро на човек – заплаща се на място при желание;
- Допълнителна полудневна екскурзия
– Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса;
- Традиционна мароканска вечер “Фантазия“ с включена напитка и шоу програма –танци и езда на коне – 36 евро на човек;
- Посрещане на изгрева в Сахара и дюните Мерзуги на гърба на камила – 45 евро;
- Входна такса за руините във Волубилис – 8 евро на човек – заплаща се на място при желание.
- Цената не включва – задължителни доплащания: Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
- Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място.

Дати с полет до Маракеш: 08.10; Дати с полет до Танжер: 30.04 / 01.10 / 15.10;
Полетно разписание (подлежи на препотвърждение): Кацане в Маракеш: Авикомпания: Bulgarian Air Charter; София – Маракеш: излита: 17:00 / каца: 19:30 ч. Танжер – София: излита: 20:25/ каца: 02:00 ч. (+1) Кацане в Танжер: Авикомпания: Bulgarian Air Charter; София – Танжер: излита: 17:00 / каца: 19:30 ч. Маракеш – София излита: 20:25 / каца: 02:00 ч. (+1)
Трансфер летище – хотел: Продължителност (Маракеш): около 20 минути в посока с 3/4* автобус.
Продължителност (Танжер): около 30 минути в посока с 3/4* автобус.

Резервации:
Първоначална вноска: 50 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на пътуване.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2021

Цена на човек за самолетна почивка:

Дати Цена на човек в двойна стая   Единична  стая  Трети възрастен на доп.легло Дете 2-12 г.     
ЕСЕН 2021        
01- 08 октомври 699 евро 817 евро 699 евро 679 евро
08-15 октомври 699 евро 817 евро 699 евро 679 евро
15-22 октомври 699 евро 817 евро 699 евро 679 евро


Разположен в северозападния край на африканския континент, Мароко е земя на мюсюлманската традиция.
Страната изглежда прекъсната между мита и реалността: легендарните градове Тангер, Казабланка и Маракеш предизвикват аромати на подправки и загадъчна атмосфера.
Мароко е идеалната отправна точка за посещение в Африка. Тя е лесно достъпна от Европа и е приветлива и стимулираща земя- на откритите пазари, разпръснати навсякъде, са натрупани килими, дървени занаяти и бижута.
Основният продукт на страната (след хашиш) е кожата, която се смята за най-меката в света.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Маракеш / Танжер – София или София – Танжер / Маракеш – София;
- Летищни такси; Трансфер летище – хотел – летище;
- Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.
- 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в Blue Sea le Printemps 4* или подобен;
- 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в Golden Tulip Tghat 4* или подобен;
- 1 нощувки със закуски и вечери в Танжер в Andalucia 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в Hotel Ouarzazate le Riad 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Ерфуд в Hotel le Riad Erfoud 4* или подобен;
- Посещение и разглеждане на Танжер;
- Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
- Посещение и разглеждане на Ерфуд;
- Посещение и обиколка на Уарзазат и Бен-Хаду - спирка за снимки;
- Посещение на Тинхир и каньона на р. Тодра;
- Посещение и обиколка на Моула Идрис-Зерхун;
- Обиколка на Фес; Обиколка на Волубилис;
- Посещение и обиколка на Мекнес;
- Посещение и обиколка на Маракеш;

ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
- Представител на туроператора с български език.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА;
- препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание: PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
- PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
- Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
- Входна такса за Дворецът Бахия в Маракеш – 8 евро на човек – заплаща се на място при желание;
- Допълнителна полудневна екскурзия
– Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса;
- Традиционна мароканска вечер “Фантазия“ с включена напитка и шоу програма –танци и езда на коне – 36 евро на човек;
- Посрещане на изгрева в Сахара и дюните Мерзуги на гърба на камила – 45 евро;
- Входна такса за руините във Волубилис – 8 евро на човек – заплаща се на място при желание.
- Цената не включва – задължителни доплащания: Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
- Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място.

Дати с полет до Маракеш: 08.10; Дати с полет до Танжер: 30.04 / 01.10 / 15.10;
Полетно разписание (подлежи на препотвърждение): Кацане в Маракеш: Авикомпания: Bulgarian Air Charter; София – Маракеш: излита: 17:00 / каца: 19:30 ч. Танжер – София: излита: 20:25/ каца: 02:00 ч. (+1) Кацане в Танжер: Авикомпания: Bulgarian Air Charter; София – Танжер: излита: 17:00 / каца: 19:30 ч. Маракеш – София излита: 20:25 / каца: 02:00 ч. (+1)
Трансфер летище – хотел: Продължителност (Маракеш): около 20 минути в посока с 3/4* автобус.
Продължителност (Танжер): около 30 минути в посока с 3/4* автобус.

Резервации:
Първоначална вноска: 50 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на пътуване.

Горепосочените цени са в ЕВРО и се заплащат в левовата им равностойност по курс Евро/Лева 1.96.
Обадете се сега и направете запитване за допълнителна информация на телефон: +359 884 00 32 32.

 • Цените са калкулирани за дата с най-ниска ​цена за хотелско настаняване​ и най-ниска тарифа на самолетните билети. Дрийм Травъл не носи отговорност при промяна на цени и полети на авиокомпанията и туроператорите.
 • Офертата не е обвързана с набиране на минимален брой участници. Почивката се предлага за индивидуални туристи. Цената може да се калкулира и за различен брой нощувки.
 • Плащанията се извършват в български лева по банков път или в офиса на туристическата агенция. Началната сума и остатъка се определя в зависимост от изполвания туроператор и авиокомпанията-превозвач.
 • За пътуването туристите трябва да имат валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на заминаване). В зависимост от дестинацията, при изготвяне на всяка индивидуална оферта, Ви информираме и за конкретния визов режим на съответната държава, както и за изискването за задължителна имунизация и ваксинация, ако се налага такава.
 • Дрийм Травъл Ви препоръчва предварително сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" при всяка Ваша резервация, в случай на възникване на непредвидени обстоятелства и невъзможност за ползване на заявените от Вас услуги.
 • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" е калкулирана с покритие 10 000 евро със застрахователна компания Групама.
 • Застраховката "Отговорност на туроператора" е с застрахователна компания ERV / Групама / Армеец, в зависимост от избрания туроператор, с който се осъщестявава пътуването.
За повече информация +359 884 00 32 32


Върни се в началото Върни се в началото

Направи запитванеМароко Мароко: Кралство Мароко е държава в северозападна Африка. Покрай Атлантическия океан има дълга крайбрежна ивица, която през Гибралтарския проток достига до Средиземно море. На изток граничи с Алжир, на юг със Западна Cахара и Мавритания, а на север и запад с Атлантическия океан. На север граничи по суша с испанските анклави Сеута и Мелила.
Площ: 446 550 km²
Население (брой): 31 689 267
Столица: Рабат
Официален език: арабски
Since 2003 Copyrights KAK Web Development