fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 23
Телефони:  +359 884 00 32 32; 
                   + 359 884 91 43 31
                      +359 56  825 249      
office@dreamtravel.bg
Мароко - от А до Я
 😊 Отворена дестинация 
787 €


Мароко - от А до Я
Мароко - от А до Я
Мароко - от А до Я
Мароко - от А до Я
Мароко - от А до Я
Мароко - от А до Я

Транспорт: Самолет
Продължителност: 01 април - 09 април (8 нощувки) крайна цена с включени летищни такси

Мароко - от А до Я
Дати на тръгване:

Дата на тръгване: 01/04/2022
Цена: от 787 €
Дата на тръгване: 10/04/2022
Цена: от 787 €

 Отворена дестинация
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ПРОЛЕТ 2022

Програма:

Фес- София
Директен полет от София до Фес, Мароко, с авиокомпания Юрпиън Еър Чартър ЕАД (BUC). Събиране на Летище София, ТЕРМИНАЛ 1, 2 часа преди полета.Кацане на летище Фес.Посрещане и трансфер. Продължителност на трансфера – около 20-30 мин. Настаняване в хотел Golden Tulip Tghat 4* или подобен. Туристическа програма в очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Шефшауен
Закуска. Екскурзия до Шефшауен / преход 6 часа , включена в цената Шефшауен - синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. . Връщане в хотела във Фес. Вечеря. Нощувка.

Фес-Мекнес- Рабат-Казабланка
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към приказния Мекнес / ЮНЕСКО /, създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил - Баб Мансур. Площада Ел Хедим. Пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан, по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън. Отпътуване за Казабланка – туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица. Разходка по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, величествената джамия на Hassan II/ при възможност посещение с допълнителен вход/ , преминаване с автобус през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк Арабска лига със своите палмови дървета. Настаняване в хотел Suisse 4* или подобен в Казабланка. Вечеря. Нощувка

Казабланка-Маракеш
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Маракеш. Tур на Маракеш включващ: джамията Кутубия - отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни и всякакъв вид артисти. Възможност за допълнителни екскурзии: • Посещение на градините Мажорел: тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, "импресионистична градина", "катедрала от форми и цветове". Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш. • Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Вечеря. Настаняване в хотел Farah Marrakesh 4* /Atlas Asni Hotel 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Маракеш
Закуска. Свободно време до обяд или възможност за допълнителни екскурзии: • Камилски керван – където ще яздим камила, наричана Кораба на пустинята в местност Palmeraie предрешени като бербери. Хилядолетната легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачефин минал с армията си към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на конницата оставила дупки по земята, от където започнали да изникват нови и нови палми. Продължителност на раходката - около 2 часа • Водопадите Узуд -едно от природните чудеса на Мароко – Узуд е водопад в провинцията Азилал, на 150 км североизток от Маракеш. На Берберски името Узуд означава действието на смилане на зърно. Името може би идва от старите мелниците кацнали на върха и около водопада. Може да се следва тясна и трудна пътека водеща до града Бени Мелал. Водопада е най-посещаваната атракция в региона. В околностите могат да се видят зелени долини, овощни градини и великолепна верига на проломите на река Ел Абид. Много местни и национални асоциации правят проекти за защита и опазване на обекта. *Забележка: За екскурзията се преминава през тежък пешеходен преход и препоръчваме да сте подготвени с подходящо облекло и обувки. • Долината Урика- Това приключение ще Ви разкрие света на Берберите, техният начин на живот, култура и кухня, на която ще можете да се насладите по време на включеният берберски обяд.. Разкриват се панорамни гледки с терасовидни градини, къщички и истинска природа, всичко това заобиколено от средните Атласи. Пазара на Урика е известен със своите магични минерални камъни и кристали идващи от Алпите. *Забележка: За екскурзията се преминава през тежък пешеходен преход и препоръчваме да сте подготвени с подходящо облекло и обувки. • Ессауира- Африканската перла на Атлантика, едно от малкото места по света, където расте аргановото дърво. Първото, което вижда всеки в Есауира е чудноватата природа – от едната страна море и километри пясъчна ивица, от другата – горички от дървото тхуя, един от символите на Есауира. Белосани къщички със сини дървени капаци и прозорци, свежи фасади, цветни огради – близко и уютно. Зад тях е скрита арабската крепост от XVIII в., построена по времето на султан Мохамед Сиди. Свободно време за обяд или разходка в Медината (ЮНЕСКО).Ессауирае един художествен център, където туристите имат възможност да видят фрески с ярки цветове, галерии или реплика на Йерусалим от легендарния филм на Орсон Уелс Кралството небесно. Вечеря. Нощувка в Маракеш.

Маракеш- Бен Хаду- Уарзазат
След закуска напускане на хотела и потегляне към Уарзазат през каньона на река Тичка и високите Атласи. Спиране в Бен Хаду, село известно с архитектурата си, която е типично берберска - един от най-добре запазените укрепени берберски крепости в цяло Южно Мароко, обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Лабиринт от колоритни улички и живописни пасажи се преплитат между крехките кални къщи и създават неповторима атмосфера. Тук в Atlas Studio са заснети части от филми любими на милиони хора, като: „Мумията“, „Гладиатор“, „Принцът на Персия“ и още, и още. Отпътуване за Уарзазат - малък марокански град, един карамелен оазис под ярко синьото африканско небе. До него ще стигнем по „Пътя на 1000-та казби”, осеян с още от тези красиви укрепления, които можем да определим като берберски замъци, направени от кирпич. Уарзазат - Разположен в Атласките планини, известен със своите килими "Ouazguita" с геометричен дизайн и червено-оранжеви шарки на черен фон. Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център .Настаняване в хотел Ouarzazate Le Riad 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Уарзазат – Каньонът Тодра и Тинхир - Ел Джорф - Мерзуга – Ерфуд
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за каньона на Река Тодра и град Танхир. Пътят ни преминава през оазиса “Ел Джорф“. Проломът е издълбан от двете реки Тодра и Даде и става най-впечатляващ край Тинерхир, където в продължение на 600 метра, стените на каньона са на разстояние 10 метра една от друга, като се извисяват на 160 метра височина и сменят цветовете си с напредването на деня, според легендата... Отпътуване за Ерфуд - наречен още „Портата на пустинята“. В древни времена малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Настаняване в хотел Erfoud Le Riad 4*или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ерфуд- Фес
Рано сутринта възможност за допълнителна екскурзия в дюните Мерзуги. Ще стигнем до градчето Мерзуга, на 50 километра от алжирската граница, с джипове, по пътя на ралито Париж-Дакар ,за да попаднем в плен на мистериозния изоставен свят сред безкрайните пясъчни дюни-Шеби, където живеят берберски племена. Ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалните гледки на пустинята. Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Фес. Настаняване в хотел Golden Tulip Tghat 4* или подобен. Вечеря. Свободно време. Вечеря. Нощувка.Цена на човек за самолетна почивка:

Дати Цена на човек в двойна стая   Единична  стая  Трети възрастен на доп.легло Дете 2-12 г.  с 2-ма възрастни   
01 -09 април 787 евро 936 евро 787 евро 739 евро
10 -18 април 787 евро 936 евро 787 евро 739 евро


Разположен в северозападния край на африканския континент, Мароко е земя на мюсюлманската традиция.
Страната изглежда прекъсната между мита и реалността: легендарните градове Тангер, Казабланка и Маракеш предизвикват аромати на подправки и загадъчна атмосфера.
Мароко е идеалната отправна точка за посещение в Африка. Тя е лесно достъпна от Европа и е приветлива и стимулираща земя- на откритите пазари, разпръснати навсякъде, са натрупани килими, дървени занаяти и бижута.
Основният продукт на страната (след хашиш) е кожата, която се смята за най-меката в света.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Фес – София;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 7 кг с размери до 60x40x30 cm.
- 3 нощувки със закуски и вечери въд Фес в Golden Tulip Tghat 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуски и вечеря в Казабланка в Suisse 4* или подобен;
- 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в Farah Marrakech 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в Hotel Ouarzazate le Riad 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Ерфуд в Hotel le Riad Erfoud 4* или подобен;
- Посещение и разглеждане на Фес;
- Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
- Посещение и разглеждане на Ерфуд, Танхир и каньона на р. Тодра;
- Посещение и обиколка на Уарзазат и Бен-Хаду – спирка за снимки;
- Посещение и обиколка на Мекнес, Рабат и Казабланка;
- Посещение и обиколка на Маракеш;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
- Представител на туроператора с български език.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лева за възрастни и деца над 5,99 г.;
- PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лева за възрастни и деца над 5,99 г.;
- Посещение на градините Мажорел – 49 лева с включена входна такса;
- Традиционна мароканска вечер Фантазия с включена напитка и шоу програма –танци и езда на коне – 74 лева на човек;
- Екскурзия до Долината Урика – 145 лева за възрастен / 105 лева за дете до 11,99 г.;
- Екскурзия до водопадите Узуд – 107 лева за възрастен / 88 лева за дете до 11,99 г.;
- Допълнителна екскурзия до Ессауира – 111 лева за възрастен / 54 лева дете до 11,99 г.;
- Допълнителна екскурзия Камилски Керван – на гърба на камила в палмова гора – 62 лева за възрастен за възрастен/39 лева за дете до 11,99 г.;
- Посрещане на изгрева в Сахара и дюните Мерзуги на гърба на камила – 98 лева;
- Входна такса за руините във Волубилис – 8 евро на човек, заплаща се на място при желани
- Входна такса за двореца Бахия в Маракеш – 8 евро на човек, заплаща се на място при желание.
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
- Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение): Авикомпания: Bulgarian Air Charter;
София – Фес: излита: 09:00 / каца: 11:20 ч.
Фес – София излита: 13:00 / каца: 19:00 ч.
Трансфер летище – хотел: Продължителност: около 30 минути в посока с 3/4* автобус.

За резервации: Депозит 30% 
Доплащане 21 дни преди тръгване

Цена на човек за самолетна почивка:

Дати Цена на човек в двойна стая   Единична  стая  Трети възрастен на доп.легло Дете 2-12 г.  с 2-ма възрастни   
01 -09 април 787 евро 936 евро 787 евро 739 евро
10 -18 април 787 евро 936 евро 787 евро 739 евро


Разположен в северозападния край на африканския континент, Мароко е земя на мюсюлманската традиция.
Страната изглежда прекъсната между мита и реалността: легендарните градове Тангер, Казабланка и Маракеш предизвикват аромати на подправки и загадъчна атмосфера.
Мароко е идеалната отправна точка за посещение в Африка. Тя е лесно достъпна от Европа и е приветлива и стимулираща земя- на откритите пазари, разпръснати навсякъде, са натрупани килими, дървени занаяти и бижута.
Основният продукт на страната (след хашиш) е кожата, която се смята за най-меката в света.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Фес – София;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 7 кг с размери до 60x40x30 cm.
- 3 нощувки със закуски и вечери въд Фес в Golden Tulip Tghat 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуски и вечеря в Казабланка в Suisse 4* или подобен;
- 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в Farah Marrakech 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в Hotel Ouarzazate le Riad 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Ерфуд в Hotel le Riad Erfoud 4* или подобен;
- Посещение и разглеждане на Фес;
- Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
- Посещение и разглеждане на Ерфуд, Танхир и каньона на р. Тодра;
- Посещение и обиколка на Уарзазат и Бен-Хаду – спирка за снимки;
- Посещение и обиколка на Мекнес, Рабат и Казабланка;
- Посещение и обиколка на Маракеш;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
- Представител на туроператора с български език.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лева за възрастни и деца над 5,99 г.;
- PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лева за възрастни и деца над 5,99 г.;
- Посещение на градините Мажорел – 49 лева с включена входна такса;
- Традиционна мароканска вечер Фантазия с включена напитка и шоу програма –танци и езда на коне – 74 лева на човек;
- Екскурзия до Долината Урика – 145 лева за възрастен / 105 лева за дете до 11,99 г.;
- Екскурзия до водопадите Узуд – 107 лева за възрастен / 88 лева за дете до 11,99 г.;
- Допълнителна екскурзия до Ессауира – 111 лева за възрастен / 54 лева дете до 11,99 г.;
- Допълнителна екскурзия Камилски Керван – на гърба на камила в палмова гора – 62 лева за възрастен за възрастен/39 лева за дете до 11,99 г.;
- Посрещане на изгрева в Сахара и дюните Мерзуги на гърба на камила – 98 лева;
- Входна такса за руините във Волубилис – 8 евро на човек, заплаща се на място при желани
- Входна такса за двореца Бахия в Маракеш – 8 евро на човек, заплаща се на място при желание.
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
- Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение): Авикомпания: Bulgarian Air Charter;
София – Фес: излита: 09:00 / каца: 11:20 ч.
Фес – София излита: 13:00 / каца: 19:00 ч.
Трансфер летище – хотел: Продължителност: около 30 минути в посока с 3/4* автобус.

За резервации: Депозит 30% 
Доплащане 21 дни преди тръгване

Горепосочените цени са в ЕВРО и се заплащат в левовата им равностойност по курс Евро/Лева 1.96.
Обадете се сега и направете запитване за допълнителна информация на телефон: +359 884 00 32 32.

 • Цените са калкулирани за дата с най-ниска ​цена за хотелско настаняване​ и най-ниска тарифа на самолетните билети. Дрийм Травъл не носи отговорност при промяна на цени и полети на авиокомпанията и туроператорите.
 • Офертата не е обвързана с набиране на минимален брой участници. Почивката се предлага за индивидуални туристи. Цената може да се калкулира и за различен брой нощувки.
 • Плащанията се извършват в български лева по банков път или в офиса на туристическата агенция. Началната сума и остатъка се определя в зависимост от изполвания туроператор и авиокомпанията-превозвач.
 • За пътуването туристите трябва да имат валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на заминаване). В зависимост от дестинацията, при изготвяне на всяка индивидуална оферта, Ви информираме и за конкретния визов режим на съответната държава, както и за изискването за задължителна имунизация и ваксинация, ако се налага такава.
 • Дрийм Травъл Ви препоръчва предварително сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" при всяка Ваша резервация, в случай на възникване на непредвидени обстоятелства и невъзможност за ползване на заявените от Вас услуги.
 • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" е калкулирана с покритие 10 000 евро със застрахователна компания Групама.
 • Застраховката "Отговорност на туроператора" е с застрахователна компания ERV / Групама / Армеец, в зависимост от избрания туроператор, с който се осъщестявава пътуването.
За повече информация +359 884 00 32 32


Върни се в началото Върни се в началото

Направи запитванеМароко Мароко: Кралство Мароко е държава в северозападна Африка. Покрай Атлантическия океан има дълга крайбрежна ивица, която през Гибралтарския проток достига до Средиземно море. На изток граничи с Алжир, на юг със Западна Cахара и Мавритания, а на север и запад с Атлантическия океан. На север граничи по суша с испанските анклави Сеута и Мелила.
Площ: 446 550 km²
Население (брой): 31 689 267
Столица: Рабат
Официален език: арабски
Since 2003 Copyrights KAK Web Development