fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 6
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31
office@dreamtravel.bg

Сейшелските острови – мястото, вдъхновило романите за Джеймс Бонд


дата: 05-10-2018

За вашата почивка на Сейшелите, имате на разположение 115 острова в Индийския океан в най-слабо населената независима държава в Африка. Райски красива страна, благословена с дълбоки сини води, бели пясъчни плажове и екзотичен подводен свят. Предлагаме на вашето внимание, няколко любопитни, малко известни факти, които ще ви бъде интересно да разберете.
  • Писателят Иън Флеминг идва на Сейшелите през 1958 година, за да търси вдъхновение за своята поредица за Джеймс Бонд. Така получава името си един от героите в романа – Милтън Крест, кръстен на напитка с тоник и джинджифил, която Флеминг опитал по време на престоя си тук.
     
  • Една екскурзия до Сейшелските острови, може да ви покаже част от най-редките видове птици и животни на планетата. Тук е домът на някои от най-големите колонии от морски птици в света. А на Птичият остров живее най-тежката земна костенурка на Земята, наречена Есмералда. Това уникално животно може да достигне тегло от 304 килограма.
     
  • Главният град на Сейшелите - Виктория, е най-малката столица на света. Тя може да бъде обиколена и разгледана пеша за по-малко от един ден.
     
  • Земя на пирати. Тези острови са били използвани за скривалища от морските разбойници и се смята, че тук е заровено съкровището на известния френски пират Оливие Ле Васьор. На стойност над 160 000 долара, то все още чака да бъде открито.
     
  • Много известни личности правят своите екзотични почивки на Сейшелите. Не една известна двойка е избрала това място за сватбено пътешествие или меден месец. Сред тях са били Дженифър Анистън и Брад Пит, принц Уилям и дукеса Кейт, Джордж Клуни и Амал Аламудин, Салма Хайек и Франсоа Анри-Пино, Ронан Кийтинг и Сторм Юхтриц. 
     
  • Съществува легенда, според която на остров Мойен има заровено съкровище. Никой обаче не се осмелява да го потърси, защото се смята, че мястото е обитавано от дух, който го пази. Ако не вярвате в духове, може да опитате!
Джеймс Бонд
Сейшелите, Джеймс Бонд

Since 2003 Copyrights KAK Web Development