fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 6
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31
office@dreamtravel.bg

Любопитно за Малдивите


дата: 03-10-2018

Говорим една от най-популярните ваканционни дестинации в света. Тропически острови, бял пясък, топла вода, частни плажове, райско място за гмуркачите. Това е ясно! Има обаче, някои малко познати факти, които могат да бъдат интересни и полезни за всеки, решил да направи своята екскурзия на Малдивите.
 

Дом на първата в света среща на държавния кабинет, състояла се под вода

 
За островна държава, като Малдивите, драстичната промяна на климата и повишаващото се ниво на Световния океан са сериозна заплаха. Част от островите вече са под вода, а с това намаляват и сладководните ресурси в района. За да привлече вниманието към този проблем, през октомври 2009 г, тогавашният президент Мохамед Нашид, пренесъл работата на кабинета на дъното на океана и заедно с 13-те си служители, облечени във водолазни костюми, заседавали на бюра под водата. Истината е, че темата за глобалното затопляне, засяга не само островните вериги, но е основна за всички нас!  
 
Дом на първата в света среща на държавния кабинет, състояла се под вода

Част от Рая, разположен 26 атола и на близо 1200 коралови острова острова

 
Архипелагът се състои от повече от 1190 коралови острова, събрани на 26 атола. От тях населени са 200, а цели 80 са на разположение за вашите екзотични почивки на Малдивите. Чудесното им разположение в Индийския океан, предлага благоприятен тропически климат, приказни плажове, топла вода и разнообразен подводен свят, които ще задоволят всички ваши изисквания.  

http://www.mapofthemaldives.com/full_maps_of_maldives.php

Част от Рая, разположен 26 атола и на близо 1200 коралови острова острова
 

Алкохолът е достъпен само в курорти и хотели

 
Планирайки почивка на Малдивите, трябва да помним, че това са ислямска държава, която очаква от своите гости да зачитат нейните порядки и традиции. Консумацията на алкохол е забранена на обществените места, като изключение правят единствено курортите и хотелите. Не се допуска и изнасянето на алкохолни напитки извън техните граници. 
 

Since 2003 Copyrights KAK Web Development