fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 6
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31
office@dreamtravel.bg

От салата палмисте до риба виндай – това е Мавриций


дата: 24-08-2018

Един от най-лесните, убедителни и приятни начина да опознаете една страна и битието на нейното коренното население, е да опитате храната. Когато говорим за Мавриций, ситуацията става сериозна. Нужни са няколко екзотични почивки в Индийски океан с отскок до острова, за да опитате достатъчно от тази храна. 

И понеже темата ни този месец е посветена на тези, които са избрали почивка на Мавриций, то имайте предвид, че храната на острова е  една от най-вкусните, които някога сте опитвали.

Това важи както за ресторантите в 6-звездните хотели, така и за уличната храна.

Какво да опитате?

Риба виндай - vindaye.

Традиционно ястие от морски дарове, което е с фантастичен аромат и едно от най-известните ястия на Мавриций. Съставките могат да варират и обикновено виндай е ястие от пържена, нарязана риба в запържен лук, куркума, семена от горчица, чесън и джинджифил сос.

Риба виндай - vindaye


Къри

Кърито на Мавриций е ненадминато що се отнася до вкуса и аромата. Това, което придава особен възбуждащ аромат са редица добавки и подбравки: препържени зеленчуци на тънки лентички, мазаваро (песто от лют червен пипер), леща, ориз, пърленка (роти), пържена юфка), и дори кнедли. Ако искате да експериментирате, опитайте лютото креолско къри или се насочете към Chez Rosy в Souillac за къри с октопод (тук пробвайте и пресен омар).


https://www.instagram.com/p/BFIbJjqFrDR/?taken-by=meluna0494

Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций

Since 2003 Copyrights KAK Web Development