fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 6
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31
office@dreamtravel.bg

Младоженци избират меден месец до 1000 евро


дата: 23-01-2018

Младоженци избират меден месец до 1000 евро

11:43 / 23 юни 2010
Източник: dir.bg

Българските младоженци все повече предпочитат да карат меден месец в чужбина.

Традицията, поставена от англичаните преди два века, започва трайно да навлиза и в България, коментира Лидия Денкова - управител на туристическа агенция, цитирана от БТА. Младоженците предпочитат за сватбените си пътувания европейските столици Рим и Париж.

Хотелите посрещат влюбените с предварително подготвен ритуал. В Рим близо до Колизеума дори е построен специален хотел за младоженци. Средиземноморските круизи също са привлекателна дестинация за младите двойки. Най-предпочитаният маршрут е Генуа - Марсилия - Барселона. По-малко са любителите на африканското крайбрежие. Доста влюбени пък се радват на щастието си на круизи по гръцките острови.

Разширява се културата на пътуване на младоженците и те се насочват към екзотични дестинации, твърди Нина Иванова, организирала от януари досега ежемесечни пътувания за брачни двойки. Според нея е повишено търсенето на дестинации като Тайланд и остров Бали, Индонезия.

Българските младоженци предпочитали почивка, съчетана с ежедневни екскурзии в района. Най-харчени са почивките на цена от 600 до 1000 евро, твърди Иванова. Туроператорите установили, че най-често младите се женят през пролетта, затова интересът към екзотични пътешествия през този сезон е най-голям.

Само единици засега си позволяват разходка до остров Мадагаскар, като сватби се правят на самия кораб. Много малко са новобрачните двойки от България, които ходят в сватбената столица на света Лас Вегас и близкия американски град Рино. Там посрещането на младоженци се е превърнало в процъфтяващ бизнес.

В Рино можеш да се ожениш за половин час с най-екстравагантния сватбен ритуал в света. Конски впряг, лимузина или спортен автомобил посреща двойката още на летището. На специална церемония съюзът се сключва "за вечни времена" с любовни брави. Освен това в Рино може да се ожениш по време на скок с парашут, летене с балон, или каквато си помислиш екстремна прищявка.

През последните две години ВИП-пътуванията намаляха, коментира обаче  Денкова. Според Иванова пък кризата се е отразила на пътуванията дотолкова, че търсенето е ориентирано към по-евтини екзотични дестинации. В много случаи младите хора предпочитат да организират сами пътешествията си и ползват екскурзовод само при разглеждане на забележителности.

Since 2003 Copyrights KAK Web Development