fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 23
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31;
   +359 56  825 249      
office@dreamtravel.bg
Обиколка в Кампания - Италия от А до Я
 😊 Отворена дестинация 
692 €


Обиколка в Кампания - Италия от А до Я
Обиколка в Кампания - Италия от А до Я
Обиколка в Кампания - Италия от А до Я
Обиколка в Кампания - Италия от А до Я
Обиколка в Кампания - Италия от А до Я
Обиколка в Кампания - Италия от А до Я
Обиколка в Кампания - Италия от А до Я

Транспорт: Самолет
Продължителност: юни и септември (7 нощувки)

 Отворена дестинация
ЛЯТО- ЕСЕН 2022

Програма:

Ден 1
Полет София-Неапол на авиокомпания Wizz Air. Трансфер от летището на Неапол до Бая Домиция. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Информационна среща с представителя за хотела в лоби бара. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Екскурзия до Неапол - град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фотосесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” и Aнжуйския замък (без вкл. входни такси). Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – неаполитанската – пица Маргарита; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи, за да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговските улици и да се насладите на шопинга. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Екскурзия по желание до Соренто – Отпътуване за Соренто и пешеходна обиколка на едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. По време на разходката се разглеждат централният площад Пиаца Тасо, манастирът Сан Франческо и панорамната площадка в градската градина. Свободно време за посещение на главната църквата Св. Антонино Абате. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро. Връщайки се към хотела, ще спрем за дегустация на типична местна моцарела, след което се отпряме за кратка разходка в историческия център на Сесса Аурунка. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Екскурзия до Остров Капри – целодневна екскурзия с опции по желание за посещение на Анакапри или разходка с лодка. Трансфер до пристанището в Торе дел Грего, където с корабче се отпътува до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес, мечта за много пътешественици. От пристанището на острова се използва фуникуляра за изкачване до град Капри. По време на пешеходната разходка в града се разглежда, пиацетата църквата Свети Стефан и градините на император Август. Живописните гледки, скалистите морски брегове и спиращата дъха панорама, са подплатени с исторически факти и културни доказателства. Обгърнат в мистерия природен феномен са скалите Фаралиони – варовикови скали в морето. На главния площад на Капри „Умберто I” има кафенета, барове, магазини, оживено място за срещи и развлечения. Oпции по желание /срещу допълнително заплащане/ : Посещение на Анакапри 7уза посещение на Анакапри или разходка с лодка Изкачване до град Анакапри с минибус. Разглеждане на Villa San Michele с включена входна такса. Вилата е била мечтания дом за шведския физик Аксел Мунте, който казва „Домът ми трябва да е отворен за слънцето, вятъра и гласа на морето, точно като Гръцки храм, и светлина, светлина, светлина на всякъде“. Свободно време. Над Анакапри се намира най-високата точка на остров Капри – Monte Solarо, 586 м.н.в. От върха се открива великолепна гледка към целия остров и безкрайната морска шир. За изкачване до там е необходимо да се ползва лифт. Разходка с лодка Преживяването в Капри би останало непълно, ако не отделите един час за разходка с лодка из Средиземно море, където да видите тюркоазеносините води, спиращите дъха гледки към малките заливи и изумителните пещери. Разходката включва всички пещери и природни образования с изключение на Синята пещера Blue Grotto. Продължителност около 1 час. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Екскурзия до Помпей и Везувий – вулканът, изригнал през 79г., е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храмът на Аполон, Базиликата, Форумът, пазарът, храмът на Веспасиан, храмът на Юпитер, термите, храмът на Фортуна Августа, термопилите, публичният дом, водопроводът, улицата на Изобилието, Големият театър, казармата на гладиаторите и много др. Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана Везувий – висок 1281м. Това е най-високата планина в Кампания и единственият действащ вулкан в континентална Европа. Изкачването до отвора кратера на вулкана е пеша, около 20 мин. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Екскурзия до Позитано и Амалфи - Отпътуване рано сутринта с автобус за Салерно, откъдето групата се качва на корабче за незабравима екскурзия, разкриваща спиращи дъха гледки – една очарователна смесица от море, внушителни отвесни скали и пасторални градчета. Първата спирка по маршрута е в Позитано - един от най-пъстрите и елегантни градове на Амалфийското крайбрежие. Построен почти вертикално върху скалите, той е сякаш надвиснал над водата и може би не случайно легендите разказват, че е основан от самия бог на морето – Посейдон. Свободно време около 1 час с възможност за разходка по тесните улички или за чаша кафе в някое от многобройните кафенета на крайбрежието. Качване на корабчето и отпътуване към Амалфи – живописно морско градче с изключително историческо значение, дало името на цялото крайбрежие. Покровителствано е от Сант’Андреа Апостоло – един от дванадесетте апостола. Пешеходна разходка до централния площад, където се намира катедралата Св. Андрей от IX век, чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Свободно време около 3 часа с възможност за и обяд. Отпътуване с корабчето обратно към пристанището на Салерно. По време на пътуването се откриват прекрасни гледки към крайбрежието на малките градчета Атрани, Минори, Майори, Сетара. От Салерно се отпътува към Бая Домиция с автобус. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Екскурзия до Гаета и Сперлонга – Гаета – пристанищно градче, разположено на брега на Тиренско море, на разстояние около 40 км. от Бая Домиция, в посока Рим. Пешеходната разходка започва с изкачване на хълма Монте Орландо, част от природния парк „Ривиерата на Одисей”, където се намира свещено място за християните, наречено „Монтания спаката” – разцепената планина. Религиозният комплекс включва манастир, бароковата църква „Св. Тринита”, датираща от 17 век, свещената алея с майолики, пресъздаващи пътя на Христос до Голгота. Тук може да се види и малък параклис от 14 век, построен в скалите. Посещението на града включва и старата част на Гаета с впечатляващата църква „Св. Анунциата” от 14 век, в която може да се види един от най-старите неаполитански органи и „Златния параклис”. Свободно време за сувенири и кафе. Отпътуване към Сперлонга, разположена на 10 км. от Гаета. Преминава се покрай красиви плажове и малки заливи. Посещение на Археологическия музей на Сперлонга. По желание се влиза в музея (срещу допълнително закупен билет), където има достъп до разкопките и пещерата, която е непосредствено до морето и плажа на Сперлонга. Разглеждане на центъра на градчето, където е градският площад и кметството. Разходка из тесни, живописни улички, край църквата от 12 век, която обаче е затворена за посещение. Свободно време с възможност да се види и една от емблемите на Сперлонга – наблюдателната кула Труля и обяд. Връщане в хотела. Свободно време. Опция по желание: Екскурзия Вечерна Формия с в включена вечеря Фо̀рмия е град, намиращ се в в залива на Гаета на брега на Тиренското море и разполага с живописно пристанище. В историческия център можем да изживеем невероятни емоции преминавайки по подземен маршрут, по времето, на който ще посетим грандиозна и впечатляваща римска цистерна (воден резервоар) от I век пр. н.е. Това е нушително подземно строителство инеправилен план с вместимост 7000 куб.м., вкопан в земята. Ще разгледаме и древния римски театър, построен през I век. пр.н.е. и ще видим как долната част на трибуните му са вградени в къщите, построени през осемнадесети век и все още обитавани. Тук във Формия е построена и гробницата на Цицерон. След посещението на историческите забележителности, свободно време за приятна разходка из града. След разходката вечеря в рибен ресторант „Котвата“ с рибно меню с включени вино и вода. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер от Бая Домиция до летището в Неапол. Полет Неапол-София на авиокомпания Wizz Air.


Цена на човек за самолетна почивка:

Дати  възр.в двойна стая  единична стая трети възр. на доп.легло 1-во и 2-ро дете с 2-ма възр.
10 юни - 17 юни  ПРОМО 692 евро 766 евро 627 евро 584 евро
17 юни - 24 юни ПРОМО 709 евро 783 евро 644 евро 602 евро
24 юни - 01 юли 790 евро 864 евро 725 евро 682 евро
01 юли - 08 юли 800 евро 875 евро 736 евро 693 евро
ЕСЕН 2022        
26 август - 02 септември 800 евро 875 евро 736 евро 693 евро
02-09 септември 794 евро 869 евро 730 евро 687 евро
09-16 септември 788 евро 862 евро 723 евро 680 евро
16- 23 септември 795 евро 869 евро 730 евро 687 евро


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Неапол – София, с директен полет на авиокомпания Wizz Air с вкл. летищни такси, без включен кетъринг
- Регистриран багаж до 20 кг. и ръчен багаж с размер 40x30x20 см.
- Трансфер летище-хотел-летище с автобус
7 нощувки на база традиционна италианска закуска на блок маса и вечеря с включено ¼ л наливно вино и ½ л вода по време на вечерята в хотел Park Hotel 3*+
- Целодневна екскурзия до Неапол Целодневна екскурзия до Помпей и Везувий
- Целодневна екскурзия до Соренто Целодневна екскурзия до Позитано и Амалфи
- Полудневна екскурзия до Гаета
- Целодневна екскурзия до Остров Капри
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване
-  Представител на туроператора с български език по време на целия престой

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
- Антигенен тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 25 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
-Антигенен тест на лаборатория Рамус при връщане от България – 25 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
- Опция за послещение на Анакапри – 58 лева за възрастен и дете до 11,99 г.
- Опция за разходка с лодка – 48 лева за възрастен и дете до 11,99 г.
- Вечерна Формия – 118 лева за възрастен/94 лева за дете до 11,99 г.
-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
- Общинска такса – около 5 евро на човек за целия престой, определя се от общината и се заплаща на място. Деца под 16 г не заплащат общинска такса


Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Превозвач: Wizz Air

София – Неапол: 14:15 – 14:55 ч.
Неапол – София: 15:30 – 18:05 ч.

За резервации:
- капаро в размерз на 30%
-доплащане до 22 дни пътуването
Цена на човек за самолетна почивка:

Дати  възр.в двойна стая  единична стая трети възр. на доп.легло 1-во и 2-ро дете с 2-ма възр.
10 юни - 17 юни  ПРОМО 692 евро 766 евро 627 евро 584 евро
17 юни - 24 юни ПРОМО 709 евро 783 евро 644 евро 602 евро
24 юни - 01 юли 790 евро 864 евро 725 евро 682 евро
01 юли - 08 юли 800 евро 875 евро 736 евро 693 евро
ЕСЕН 2022        
26 август - 02 септември 800 евро 875 евро 736 евро 693 евро
02-09 септември 794 евро 869 евро 730 евро 687 евро
09-16 септември 788 евро 862 евро 723 евро 680 евро
16- 23 септември 795 евро 869 евро 730 евро 687 евро


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Неапол – София, с директен полет на авиокомпания Wizz Air с вкл. летищни такси, без включен кетъринг
- Регистриран багаж до 20 кг. и ръчен багаж с размер 40x30x20 см.
- Трансфер летище-хотел-летище с автобус
7 нощувки на база традиционна италианска закуска на блок маса и вечеря с включено ¼ л наливно вино и ½ л вода по време на вечерята в хотел Park Hotel 3*+
- Целодневна екскурзия до Неапол Целодневна екскурзия до Помпей и Везувий
- Целодневна екскурзия до Соренто Целодневна екскурзия до Позитано и Амалфи
- Полудневна екскурзия до Гаета
- Целодневна екскурзия до Остров Капри
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване
-  Представител на туроператора с български език по време на целия престой

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
- Антигенен тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 25 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
-Антигенен тест на лаборатория Рамус при връщане от България – 25 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
- Опция за послещение на Анакапри – 58 лева за възрастен и дете до 11,99 г.
- Опция за разходка с лодка – 48 лева за възрастен и дете до 11,99 г.
- Вечерна Формия – 118 лева за възрастен/94 лева за дете до 11,99 г.
-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
- Общинска такса – около 5 евро на човек за целия престой, определя се от общината и се заплаща на място. Деца под 16 г не заплащат общинска такса


Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Превозвач: Wizz Air

София – Неапол: 14:15 – 14:55 ч.
Неапол – София: 15:30 – 18:05 ч.

За резервации:
- капаро в размерз на 30%
-доплащане до 22 дни пътуването

Горепосочените цени са в ЕВРО и се заплащат в левовата им равностойност по курс Евро/Лева 1.96.
Обадете се сега и направете запитване за допълнителна информация на телефон: +359 884 00 32 32.

  • Цените са калкулирани за дата с най-ниска ​цена за хотелско настаняване​ и най-ниска тарифа на самолетните билети. Дрийм Травъл не носи отговорност при промяна на цени и полети на авиокомпанията и туроператорите.
  • Офертата не е обвързана с набиране на минимален брой участници. Почивката се предлага за индивидуални туристи. Цената може да се калкулира и за различен брой нощувки.
  • Плащанията се извършват в български лева по банков път или в офиса на туристическата агенция. Началната сума и остатъка се определя в зависимост от изполвания туроператор и авиокомпанията-превозвач.
  • За пътуването туристите трябва да имат валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на заминаване). В зависимост от дестинацията, при изготвяне на всяка индивидуална оферта, Ви информираме и за конкретния визов режим на съответната държава, както и за изискването за задължителна имунизация и ваксинация, ако се налага такава.
  • Дрийм Травъл Ви препоръчва предварително сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" при всяка Ваша резервация, в случай на възникване на непредвидени обстоятелства и невъзможност за ползване на заявените от Вас услуги.
  • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" е калкулирана с покритие 10 000 евро със застрахователна компания Групама.
  • Застраховката "Отговорност на туроператора" е с застрахователна компания ERV / Групама / Армеец, в зависимост от избрания туроператор, с който се осъщестявава пътуването.
За повече информация +359 884 00 32 32


Върни се в началото Върни се в началото

Направи запитванеSince 2003 Copyrights KAK Web Development