fbPx
8000 Бургас, ул. Мара Гидик 23
Телефони: 
  +359 884 00 32 32;
+359 884 91 43 31;
   +359 56  825 249      
office@dreamtravel.bg
Почивка 2022 в Испания- Коста Азaар
 😊 Отворена дестинация 
590 €


Почивка 2022 в Испания- Коста Азaар
Почивка 2022 в Испания- Коста Азaар
Почивка 2022 в Испания- Коста Азaар
Почивка 2022 в Испания- Коста Азaар
Почивка 2022 в Испания- Коста Азaар
Почивка 2022 в Испания- Коста Азaар

Транспорт: самолет
Продължителност: (7 нощувки) крайна цена с включени летищни такси

Почивка 2022 в Испания- Коста Азaар
Дати на тръгване:

Дата на тръгване: 05/06/2022
Цена: от 590 €
Дата на тръгване: 12/06/2022
Цена: от 599 €
Дата на тръгване: 19/06/2022
Цена: от 617 €
Дата на тръгване: 04/09/2022
Цена: от 617 €
Дата на тръгване: 18/09/2022
Цена: от 599 €

 Отворена дестинация

Програма:

Ден 1
Директен полет София-Барселона с авиокомпания Wizz Air. Кацане на летището в Барселона Отпътуване към Пенискола. Настаняване в хотела. Информационна среща с местния представител. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Пенискола е в списъка на Испания с най-красивите градове. „Градът в морето“, както го наричат местните, е популярна туристическа дестинация. Представлява полуостров, който навлиза навътре в морето и пленява с неповторим чар и типична испанска атмосфера. Пешеходна разходка в старата част на града: величествената църква Санта Мария със своята квадратна камбанария и впечатляващ вход; известната къща с покрити от миди стени Каса де лас Кончас – уникален шедьовър; величествените крепостни стени, ограждащи града, които някога го пазили от редица завоеватели. По желание посещение на Крепостта Пенискола и Артилерийския парк (входна такса срещу допълнително заплащане: 5 евро за възрастен, за възраст над 60 г. – 3.50 евро; за деца до 12 г. – безплатно, за група от минимум 30 туристи – 3.50 евро на възрастен). Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. (обзорна екскурзия включена в цената) Сагунто е древен град, намиращ се на 25 км северно от Валенсия и не далеч от морския бряг. През V век пр.н.е. около Сагунто са построени крепостни стени от келтиберите. През 219 г. пр.н.е. градът се съюзява с гръцките колонисти и Рим против Картаген. Полибий отбелязва във „Всеобща история“ три причини, поради които градът е бил важен и стратегически – градът е богат, жителите му са подходящи да бъдат войници, а местоположението му е на единствения укрепен римски форпост в близост до Нови Картаген. През същата тази година Ханибал, който предходната година е поел командването на иберийската картагенска армия след смъртта на Хасдрубал Красивия (съпруг на сестра му), тръгва на поход срещу Рим. Той преминава река Ебро и обсажда Сагунто. Обсадата продължавала 8 месеца, а жителите му разчитат на защита от масивните и високи градски стени. Положението станало неудържимо, тъй като очакваната и обещана от страна на Рим помощ срещу обсадените от пуните град не идвала. Обсадата завършила след 8 месеца с масово самоубийство на жителите на града. Противно на очакванията си, Ханибал намира града пуст, частично разрушен и опожарен. Това допълнително го разгневило, защото той разчитал да попълни запасите и войските си. Панорамна обиколка на града. Връщане в Пенискола. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Тарагона – красив крайбрежен град в района на Коста Дорада. По време на екскурзията ще разгледате някои от неговите забележителности като: Дяволския мост, познат още като Акведуктът на Феререс, който е с височина от 217 метра и дължина от 26 метра - един грандиозен пример за напредъка на Римското инженерство; Римският амфитеатър от II век – величествена постройка в близост до морския бряг; Катедралата на Тарагона, построена на мястото на бивш манастир, ще ви пренесе назад във времето, разказвайки стари истории; запазените останки от „Римският цирк“, издигащи се на 325 метра височина; Крайградските древни стени, които са едни от най-добре запазените пътни артерии в Европа. Свободно време за разходка по модерната търговска улица, наречена Новата Рамбла. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Валенсия – третия по големина град в Испания, разположен на източното крайбрежие на Иберийския полуостров. Градът предлага изключително разнообразие от забележителности и атракции – история, архитектура, фестивали и вкусна храна. Посещението започва с пешеходна разходка на Стария град. Тук ще откриете кулите Серанос - вековни пазители на града, площад Пласа де ла Вирхен и красивия фонтан Турия, катедралата на Валенсия- днес пазителка на Светия Граал, „Кръглия площад“ с многобройните си магазинчета за дантела, Ла Естреча - най-тясната сграда в Европа, „Копринената борса“ – шедьовър на валенсианския готически стил, „Централният пазар“, който радва посетителите си с красиви сувенири и вкусни тапас. След свободно време за обяд, обиколката продължава с панорамна част, описваща старото корито на река Турия, днес преобразено в красив зелен парк. Пътят ще ви отведе до „Града на изкуствата и науките“ - един неповторим архитектурен ансамбъл , дело на Сантяго Калатрава и Феликс Кандела. Комплексът съчетава в себе си пет футуристични постройки – Хемисферик – Планетариум известен с най-голямата зала в Испания за прожектиране на филми, Двореца на изкуствата Кралица София, който годишно приютява множество музикални събития, Музея на науките Принц Фелипе, разкриващ едни от най-големите тайни на науката, Умбракъл – зона за отдих, изобилстваща от зеленина, Агора - приютяваща изложби и събития и Океанографик, известен като най-големия аквариум в Европа, представляващ подводен град, който отлично пресъздава морската среда, в която живеят характерни представители на различните морета. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна полудневна екскурзия до Пещерата Сан Хосе и Кастейон де ла Плана. Посетете най-дългата плавателна подземна река в Европа, която ще ви позволи да влезете в дълбините на земята, да се възхитите на причудливите форми на скалите, да си представите растежа на сталактити и сталагмити, да чуете тишината, да почувствате ромоленето на водата, ехото, произведено от капка вода в подземна лагуна… Открийте един необикновено красив пейзаж, който природата пази в тайна от мъглата на времето днес. След невероятното приключение в пещерата, екскурзията продължава с опознаването на Кастейон де ла Плана – главен град на провинция Кастейон. Пешеходната разходка започва от „Площада на Независимостта“, от където ще се отправите към историческото сърце на града – площад Майор и някои от еблематичните сгради на Кастейон - Кметството, Градският пазар, Катедралата Дева Мария и камбанарията Ел Фадри. Свободно време за пазар по най - дългата търговска улица в провинцията. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Барселона - втория по големина град в Испания и столица на район Каталуния. Барселона е един от най-обичаните градове, който за да можеш да го разбереш и усетиш, трябва да го посетиш. По време на обзорната обиколка ще разгледаме: визитната картичка на града Саграда Фамилия (отвън); две от най-известните къщи, построени от гениалния архитект Антони Гауди – Каса Батийо и Ла Педрера; емблематичния булевард Грасия; площад Испания – сърцето на Барселона; арената за бикоборство Арена Монументал (Каталуния е вторият испански регион, наложил забрана за корида с бикове от 2012 г). Свободно време за разходка и разглеждане на: площад Каталуния, откъдето започва най-оживената пешеходна улица на града - Рамбла; новият и модерен квартал Ейшампле; Готическия квартал със своите криволичещи и тесни средновековни улички, изпълнени с модерни барове и ресторанти. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна полудневна екскурзия до Морея - един величествен средновековен град. Нито една снимка, която сте виждали, не е толкова впечатляваща в сравнение с това, което очите ви ще видят! Виещият се път, по който ще пътувате, смайва с пищна природа, но това, което ще спре дъха ви е високо на хълма – Морея е построен на върха, на над 1000 м. височина. Града е избран за един от най-красивите градове в Испания, а за провинция Кастейон е на първо място. Веднъж преминали крепостните стени и влезли в сърцето на града – приключението започва. Тук всяка фасада на магазин е произведение на изкуството. Впуснете се в разходка, позволете си да се изгубите из тесните улички, из чиито са разпръснати традиционни и занаятчийски магазинчета. Не пропускайте да опитате и местната кухня, особено сладкишите. Отпътуване към летището за директен полет към София с авиокомпания Wizz Air.


Полети на 05.06, 12.06, 19.06, 04.09, 11.09, 18.09. 2022 г.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ


Хотел Дати  Цена
Gran Peniscola 4*
закуска, обяд и вечеря
05 юни- 12 юни  590 еврo
  12 юни- 19 юни 599 евро
  19 юни- 26 юни 617 евро
  04  - 11 септември 617 евро
  11 - 18 септември 608 евро
  18 - 25 септмври 599 евро


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Барселона – София на авиокомпания Wizz Air;
- Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж с размери 55х30х20 см;
- Трансфер летище – хотел – летище с луксозен автобус;
- 7 нощувки на база закуска.обяд и вечеря(с включено вино и вода по време на обяда и вечерята) в Grand hotel Peniscola 4* Superior;
- Полудневна екскурзия до Пенискола;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
- Представител на туроператора с български език.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- PCR или антиген тест преди отпътуване (според актуалните изисквания)
- Доплащане за стая със странична гледка море – 180 лева на човек за целия престой;
- Доплащане за стая с фронтална гледка море – 290 лева на човек за целия престой;
- Целодневна екскурзия до Барселона – 98 лева за възрастен / 49 лева за дете до 11,99 г.;
- Целодневна екскурзия до Валенсия – 84 лева за възрастен / 42 лева за дете до 11,99 г.;
- Полудневна екскурзия до Морея – 59 лева за възрастен / 35 лева за дете до 11,99 г.;
- Полудневна екскурзия до Пещерата Сан Хосе и Кастейон де ла Плана – 69 лева за възрастен / 39 лева за дете до 11,99 г.;
- Целодневна екскурзия до Тарагона – 64 лева за възрастен / 32 лева за дете до 11,99 г.;
- Полудневна екскурзия до Сагунто – 59 лева за възрастен / 35 лева за дете до 11,99 г.;
- Входна такса (заплаща се на място) за Крепостта Пенискола и Артилерийския парк – 5 евро за възрастен, за възраст над 60 г. – 3.50 евро; за деца до 12 г. – безплатно, пещерата „Сан Хосе“: 10 евро на човек – заплаща се на място.
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
- Курортна такса – определя се от общината и се заплаща на място в хотела – 1,50 евро на човек на вечер

Полетно разписание: 
София – Барселона: 19:20 ч. – 21:20 ч.
Барселона – София: 22:00 ч. – 01:55 ч.

Трансфер летище – хотел – летище: Продължителност: около 4 часа в посока с 3*/4* автобус.

За резервации:
- Депозит 30% капаро
- Доплащане 21 дни преди тръгване 
Полети на 05.06, 12.06, 19.06, 04.09, 11.09, 18.09. 2022 г.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ


Хотел Дати  Цена
Gran Peniscola 4*
закуска, обяд и вечеря
05 юни- 12 юни  590 еврo
  12 юни- 19 юни 599 евро
  19 юни- 26 юни 617 евро
  04  - 11 септември 617 евро
  11 - 18 септември 608 евро
  18 - 25 септмври 599 евро


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Барселона – София на авиокомпания Wizz Air;
- Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж с размери 55х30х20 см;
- Трансфер летище – хотел – летище с луксозен автобус;
- 7 нощувки на база закуска.обяд и вечеря(с включено вино и вода по време на обяда и вечерята) в Grand hotel Peniscola 4* Superior;
- Полудневна екскурзия до Пенискола;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
- Представител на туроператора с български език.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- PCR или антиген тест преди отпътуване (според актуалните изисквания)
- Доплащане за стая със странична гледка море – 180 лева на човек за целия престой;
- Доплащане за стая с фронтална гледка море – 290 лева на човек за целия престой;
- Целодневна екскурзия до Барселона – 98 лева за възрастен / 49 лева за дете до 11,99 г.;
- Целодневна екскурзия до Валенсия – 84 лева за възрастен / 42 лева за дете до 11,99 г.;
- Полудневна екскурзия до Морея – 59 лева за възрастен / 35 лева за дете до 11,99 г.;
- Полудневна екскурзия до Пещерата Сан Хосе и Кастейон де ла Плана – 69 лева за възрастен / 39 лева за дете до 11,99 г.;
- Целодневна екскурзия до Тарагона – 64 лева за възрастен / 32 лева за дете до 11,99 г.;
- Полудневна екскурзия до Сагунто – 59 лева за възрастен / 35 лева за дете до 11,99 г.;
- Входна такса (заплаща се на място) за Крепостта Пенискола и Артилерийския парк – 5 евро за възрастен, за възраст над 60 г. – 3.50 евро; за деца до 12 г. – безплатно, пещерата „Сан Хосе“: 10 евро на човек – заплаща се на място.
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
- Курортна такса – определя се от общината и се заплаща на място в хотела – 1,50 евро на човек на вечер

Полетно разписание: 
София – Барселона: 19:20 ч. – 21:20 ч.
Барселона – София: 22:00 ч. – 01:55 ч.

Трансфер летище – хотел – летище: Продължителност: около 4 часа в посока с 3*/4* автобус.

За резервации:
- Депозит 30% капаро
- Доплащане 21 дни преди тръгване 

Горепосочените цени са в ЕВРО и се заплащат в левовата им равностойност по курс Евро/Лева 1.96.
Обадете се сега и направете запитване за допълнителна информация на телефон: +359 884 00 32 32.

  • Цените са калкулирани за дата с най-ниска ​цена за хотелско настаняване​ и най-ниска тарифа на самолетните билети. Дрийм Травъл не носи отговорност при промяна на цени и полети на авиокомпанията и туроператорите.
  • Офертата не е обвързана с набиране на минимален брой участници. Почивката се предлага за индивидуални туристи. Цената може да се калкулира и за различен брой нощувки.
  • Плащанията се извършват в български лева по банков път или в офиса на туристическата агенция. Началната сума и остатъка се определя в зависимост от изполвания туроператор и авиокомпанията-превозвач.
  • За пътуването туристите трябва да имат валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на заминаване). В зависимост от дестинацията, при изготвяне на всяка индивидуална оферта, Ви информираме и за конкретния визов режим на съответната държава, както и за изискването за задължителна имунизация и ваксинация, ако се налага такава.
  • Дрийм Травъл Ви препоръчва предварително сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" при всяка Ваша резервация, в случай на възникване на непредвидени обстоятелства и невъзможност за ползване на заявените от Вас услуги.
  • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" е калкулирана с покритие 10 000 евро със застрахователна компания Групама.
  • Застраховката "Отговорност на туроператора" е с застрахователна компания ERV / Групама / Армеец, в зависимост от избрания туроператор, с който се осъщестявава пътуването.
За повече информация +359 884 00 32 32


Върни се в началото Върни се в началото

Направи запитванеБарселона Барселона: Барселона е град в Североизточна Испания, столица на автономната област Каталония и административен център на провинция Барселона. С населението си от 1 605 602 жители е вторият по големина град в Испания и единадесети в Европейския Съюз. Градът е домакин на много международни събития, сред които Международните изложения през 1888 и 1929 година и XXV-те летни Олимпийски игри през 1992 година.
Барселона е основана първоначално като Барсино от римляните по времето на император Октавиан Август. По-късно става център на могъщото Каталонско графство и водеща сила в Средиземно море. И до днес е столица на Каталония, автономен регион в Испания, ревностно пазещ независимостта си.
Since 2003 Copyrights KAK Web Development